LO

Vad är
jämlikhet?

Om vår tids viktigaste politiska fråga

Hem / Inlägg / Vad kan jag göra?

Vad kan jag göra?

LO i Sverige
måndag, 24 juli, 2017

Kampen för jämlikhet kommer ingen annan ta åt oss. Det är i våra fikarum, runt vårt köksbord och bland våra Facebookvänner det gäller. Det är våra politiker vi måste påverka för att nå ett mer rättvist samhälle - tillsammans.

Här är några förslag på vad du kan göra:

Välj en fråga som ligger dig varmt om hjärtat och skriv!

En status på Facebook, en tweet, en insändare eller en debattartikel till din lokaltidning. Det behöver inte vara långt och komplicerat, tvärtom. Det raka, enkla och slagkraftiga blir läst av flest. Det viktiga är att du tycker det du skriver, inte hur du skriver.

Ta kontakt med en politiker i din närhet.

Berätta för en lokalpolitiker eller riksdagsledamot vad du tycker! Om du inte vill ringa kan du mejla eller ta kontakt i sociala medier. Många politiker twittrar och har offentliga Facebook-sidor och Instagramkonton. Där kan du skriva din mening och ställa dina frågor.

Beställ LO:s handbok i jämlikhet!

Vill du ha den här sajten i analog version? I boken ”Jämlikhet – så funkar det!” samlar vi argument och fakta för jämlikhet. Beställ den och lägg den i fikarummet på jobbet eller ge den till någon i din närhet som du tror skulle vilja läsa. Beställ boken här!

Organisera dig och dina vänner!

Ett första steg mot ett rättvisare och jämlikare Sverige är att vi blir fler som kämpar i vardagen. Ju fler medlemmar LO har, desto lättare är det för fackföreningen att få igenom sina krav mot arbetsgivaren. Gå med i facket om du inte redan är det. Och fråga din kollega, vän eller partner om de vill gå med för att påverka både sin egen arbetssituation och samhällsutvecklingen.

Bli facklig aktivist på nätet!

På sajten Opinionsverket samlas fackliga aktivister över hela Sverige för att ta den digitala kampen mot ojämlikheten. Gå med på opinionsverket.se.

Poängen är att kampen inte behöver vara svår och komplicerad. Du kan göra det du har lust med, på ett sätt som passar dig. Men försök göra något, för du behövs!

Senast ändrad: torsdag, 6 juli, 2017
Till toppen